Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
 
Cuban Finch 

Τα Cuban Finches (Tiaris canora) κατάγεται από την Κούβα και το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 10 εκ. Δικαιωματικά θεωρείται από τα πιο μικρά είδη. Στην φύση ζει σε κοπάδια  κοντά σε θάμνους όπου και αναπαράγονται. Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός τους έχει ελαττωθεί σημαντικά. Άλλες ονομασίες του είδους: Melodius Finch, Grassquit, Cuban Grassquit, Cuban Melodious Grassquit.

Διαμονή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Cuban Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

http://www.amadina.ru/

http://www.feathered.flyer.co.uk/finches/cuban.html

http://birdcare.com.au/cuban_finch.htm

http://www.aussiefinchbreeder.com/CubanGrass.htm

http://www.birdsrus.com.au/?page=112

http://www.finchinfo.com/birds/finch...ious_finch.php

http://www.aviculturalsocietynsw.org/CubanFinch.htm

http://blogs.thatpetplace.com/thatbi...ous-grassquit/

http://el.wikipedia.org/wiki/Αγρωστώδη 

 

 

 

 

 

Τα Cuban Finch επειδή έχουν μια ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία και μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα με άλλα πουλιά του είδους τους, καλό είναι να διατηρείται 1 ζευγάρι σε κάθε κλουβί ή 1 ζευγάρι σε μια μικτή κλούβα με διαφορετικά είδη παραδείσιων. 

 

Τα κλουβιά του κάθε ζευγαριού να μην βρίσκονται σε οπτική επαφή μεταξύ τους γιατί τα αρσενικά θα παλεύουν με τα κάγκελα και θα έχουν μόνιμα επιθετική τάση. 

 
Τα Cuban Finch  είναι μικρά και πολύ δραστήρια πουλιά. Είναι ανθεκτικά σαν πουλιά και μπορούν να ζήσουν σε όποιο κλουβί μπουν. Παρόλα αυτά, επειδή είναι αεικίνητα, σε ένα μικρό κλουβί θα μειωθούν οι δραστηριότητές τους και η ποιότητα ζωής τους, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν επιθετική συμπεριφορά.

 

Αυτό το είδος χρειάζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κλουβί και αν θέλουμε να βάλουμε παραπάνω από ένα ζευγάρια θα πρέπει να μπουν σε κλούβα κατά προτίμηση φυτεμένη. Το ιδανικότερο θα ήταν υπαίθρια κλούβα όπου να υπάρχουν συνθήκες ζέστης και ξηρού κλίματος.
  
Επιθετικότητα του είδους
Αυτό το είδος έχει ένα περίεργο ιστορικό σε σχέση με την επιθετικότητα που δείχνει να έχει προς τους όμοιούς του αλλά και σε άλλα είδη μέσα σε μια μικτή κλούβα. Από διάφορα παραδείγματα που κυκλοφορούν υπάρχει η φήμη ότι παρά το μέγεθός του είναι ένα εχθρικό πουλί, που είναι ικανό να σκοτώσει και να δημιουργησει  προβλήματα στο εκτροφείο. 

 

Η αλήθεια κρύβεται μέσα σε αυτόν το μύθο γιατί ναι μεν υπάρχουν τέτοια δείγματα πουλιών με επιθετικό χαρακτήρα αλλά υπάρχουν και άλλα που είναι ανεκτικά με τα άλλα πουλιά και ζουν χωρίς να δημιουργούν τέτοια προβλήματα. Επίσης πολλές φορές μπορεί να φταίει και ο ίδιος ο εκτροφέας. Μια υπερβολικά φορτωμένη κλούβα με πάρα πολλά είδη παραδείσιων είναι λογικό να υπάρχουν επιθετικές αντιδράσεις και καυγάδες για να επιβληθούν και να οριοθετήσουν τον προσωπικό τους χώρο, συγκεκριμένα άμα σε αυτήν την κλούβα υπάρχουν και πάρα πολλά πουλιά Cuban Finch τότε μπορεί η κατάσταση να γίνει επεισοδιακή.

 

Μέσα σε μια κλούβα το Cuban Finch παρά το μικρό του μέγεθος θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει. Συνήθως τα γίνονται επιθετικά μόνο προς άλλα πουλιά του είδους του ενώ υπάρχουν λίγες περιπτώσεις επιθέσεων σε άλλα είδη (κυρίως αυτά που έχουν κιτρινόμαυρα φτερά) όπως τα Green Singing Finches και τα Black-Hooded Yellow Siskins. Οι τσακωμοί στα Cuban Finch θα γίνουν από ενήλικα αρσενικά ή από τον αρσενικό πατέρα στους γιους του όταν αυτοί θα δείξουν τα πρώτα μαύρα πούπουλα στη μάσκα του προσώπου τους και αντίθετα η μαμά θα τσακωθεί με τις κόρες της. Είναι τόσο οι αιματηροί καβγάδες μεταξύ ενήλικων ατόμων που στη Κούβα διοργάνωναν αγώνες στοιχήματος με αρσενικά πουλιά για το πιο πουλί θα επιβληθεί και θα σκοτώσει το άλλο (κάτι αντίστοιχο με τις κοκορομαχίες).
 
 

Αυτό δεν συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια. Το κάθε ζευγάρι έχει τον δικό του χαρακτήρα και μια ιδιοσυγκρασία που θα μεταδώσουν στους απογόνους τους είτε γενετικά σαν γονίδιο, είτε μέσα από μάθημα που θα τους δώσουν οι γονείς τους, είτε και από τις δυο περιπτώσεις μαζί. 

 

Έτσι το ένα ζευγάρι μπορεί να βγει πολύ επιθετικό με τα παιδιά του και μόλις αρχίσουν να αλλάζουν φτέρωμα να προσπαθήσουν οι γονείς να επιβληθούν και να τα σκοτώσουν αν δεν προλάβουμε να τα χωρίσουμε ή ένα ζευγάρι που θα ανεχτεί τα παιδιά του χωρίς να προσπαθήσει να τα σκοτώσει ακόμα και αν αυτά έχουν ολοκληρώσει το τελικό τους φτέρωμα. 

Οι απόγονοι του πρώτου ζευγαριού θα έχουν μάθει αυτήν την επιθετική συμπεριφορά και θα πράξουν και αυτά αναλόγως ενώ οι απόγονοι του δεύτερου ζευγαριού θα είναι πιο ανεκτικοί με πουλιά του είδους τους και δεν θα υπάρχουν επιθετικές τάσεις. 

 

Έτσι είναι καλό πριν την αγορά ενός Cuban Finch από εκτροφέα να γνωρίζουμε τον χαρακτήρα των γονιών του. Στο πρώτο παράδειγμα πρέπει κάθε ζευγάρι να είναι σε δικό του κλουβί αναπαραγωγής και να απομονώνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αφού ανεξαρτητοποιηθούν οι απόγονοι σε δικό τους χώρο. Ακόμα και το κλουβί αναπαραγωγής δεν πρέπει να επικοινωνεί με το άλλο γειτονικό κλουβί γιατί είναι ικανά τα αρσενικά να προσπαθούν να τσακωθούν και μέσα από τα κάγκελα. Στο δεύτερο παράδειγμα πουλιών, μπορούν σε μεγάλες φυτεμένες κλούβες να αναπαραχθούν ήρεμα πολλά ζευγάρια Cuban Finch.

 
 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.