Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Διατροφή

Τα παραδείσια πουλιά είναι κατ' εξοχήν σποροφάγα πουλιά. Συνήθως ένα μίγμα σπόρων για παραδείσια πουλιά που 

συνήθως βρίσκουμε στα καταστήματα για ζώα και πουλιά συντροφιάς είναι αρκετό για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες τους για τροφή. 

Συνταγή αυγοτροφής

  

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών; 

  

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Βασικές Θρεπτικές Ουσίες
Αμυλούχοι Σπόροι - Διατροφική Αξία
Λιπαροί Σπόροι - Διατροφική Αξία
Λαχανικά - Διατροφική Αξία
Φρούτα - Διατροφική Αξία
Ιώδιο ως βασικό συμπλήρωμα διατροφής
Συνταγές αυγοτροφής - Μαλακή Τροφή  ΝΕO
Συνταγή αυγοτροφής
Σερβίροντας την αυγοτροφή
 
 Τάισμα στο χέρι - HandFeeding
 
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συνταγή που ακολουθεί αφορά δοσολογία για περίπου 30 δόσεις ή και περισσότερες ανάλογα με τον αριθμό των πουλιών που διαθέτουμε. Διατηρείται στην κατάψυξη και χρησιμοποιούμε μία δόση κάθε φορά τη οποία φροντίζουμε να αποψύχουμε ώστε να φέρνουμε την αυγοτροφή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Στη συγκεκριμένη συνταγή και δοσολογία θα χρειαστούμε:  

 

20 – 25 αυγά
φρυγανιές
corn flakes (προαιρετικά)

μερικές κουταλιές ελαιόλαδο
ρίγανη
μέλι
 

Εκτέλεση 
(η όλη διαδικασία περιγράφεται φωτογραφικά στην επόμενη αλληλουχία φωτογραφιών)

 

Βάζουμε τα αυγά για 15 περίπου λεπτά ώστε να γίνουν σφιχτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια βγάζουμε τα τσόφλια (εικόνες 1, 2). 

 

Τα τσόφλια τα κρατάμε ξεχωριστά σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 περίπου λεπτά (εικόνες 3, 4). Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε τα εξής: α) τα τσόφλια αφυδατώνονται και β) εξουδετερώνονται οι οποιοδήποτε βακτήρια και μικροοργανισμοί. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο αλλά θα χρειασθεί περισσότερος χρόνος και ενέργεια.

 

Χρησιμοποιούμε ένα multi για να δημιουργήσουμε ένα μίγμα με τα τσόφλια, τις φρυγανιές, τα  corn flakes και τη ρίγανη (εικόνες 5, 6). Τα κτυπάμε για αρκετή ώρα ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Το μίγμα το κρατάμε σε ένα πιάτο (εικόνα 7).

 

Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας πάλι το multi ψιλοκόβουμε τα αυγά (εικόνα 8). Το κτύπημα εδώ θέλει λίγο προσοχή γιατί αν πολυ-κτυπήσουμε τα αυγά παίρνουμε ένα πολτό αντί για ένα ψιλοκομένο μίγμα ασπραδιού και κρόκου. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα αυγά. Το μίγμα αυγού το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και κάθε τόσο βάζουμε και μίγμα από τα τσόφλια (εικόνα 9). 

 

Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με το multi, όλα τα υλικά είναι πλέον μέσα στο μπολ και τα ανακατεύουμε για αρκετή ώρα ώστε να προκύψει ένα ομοιόμορφο μίγμα (εικόνα 10).

 

Μετά, ανάλογα με τη ποσότητα που φτιάχνουμε, βάζουμε μια - δύο κουταλιές μέλι και αντίστοιχη ποσότητα από ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά ώστε τόσο το μέλι όσο και το ελαιόλαδο να αναμειχθούν ομοιόμορφα σε όλο το μίγμα (εικόνες 11, 12).

 

Το μίγμα είναι έτοιμο και θα πρέπει να το μοιράσουμε σε μερίδες. Γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιούμε μικρές σακούλες τροφίμων όπου τοποθετούμε τις δόσεις (εικόνα 13). Όλα τα σακουλάκια τα βάζουμε σε μια μεγαλύτερη σακούλα τροφίμων και στη συνέχεια την αποθηκεύουμε στη κατάψυξη (εικόνα 14).

  

  

 

 

Διαβάστε επίσης: Σερβίροντας την αυγοτροφή

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.