Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Διατροφή

Τα παραδείσια πουλιά είναι κατ' εξοχήν σποροφάγα πουλιά. Συνήθως ένα μίγμα σπόρων για παραδείσια πουλιά που 

συνήθως βρίσκουμε στα καταστήματα για ζώα και πουλιά συντροφιάς είναι αρκετό για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες τους για τροφή. 

Σερβίροντας την αυγοτροφή

  

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών; 

  

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Βασικές Θρεπτικές Ουσίες
Αμυλούχοι Σπόροι - Διατροφική Αξία
Λιπαροί Σπόροι - Διατροφική Αξία
Λαχανικά - Διατροφική Αξία
Φρούτα - Διατροφική Αξία
Ιώδιο ως βασικό συμπλήρωμα διατροφής
Συνταγές αυγοτροφής - Μαλακή Τροφή  ΝΕO
Συνταγή αυγοτροφής
Σερβίροντας την αυγοτροφή
 
 Τάισμα στο χέρι - HandFeeding
 
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

Το άρθρο αυτό αφορά την αυγοτροφή που φτιάξαμε σε προηγούμενο άρθρο (διαβάστε εδώ: Συνταγή αυγοτροφής)

 

Πρώτα από όλα βγάζουμε από την κατάψυξη μια μερίδα αυγοτροφής. Την αφήνουμε να ξεπαγώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εναλλακτικά την ξεπαγώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων προσέχοντας να μη την κάψουμε.

 

Στην συνέχεια φιλοκόβουμε λάχανο ή καρότο ή και τα δύο. Αναμειγνύουμε την αυγοτροφή με τα λαχανικά που έχουμε ψιλοκόψει και φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

 

Τώρα ανάλογα με το που θα την σερβίρουμε επιλέγουμε τα εξής:

 

Εάν οι γονείς έχουν μικρά λίγων ημερών δίνουμε το μίγμα ως έχει.

 

Εάν οι γονείς έχουν μικρά σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία ενισχύουμε το μίγμα ως εξής. Βάζουμε τριμμένο τσόφλι αυγού όπως επίσης και μίγμα σπόρων. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και μικρή ποσότητα rusk. Ανακατεύουμε το νέο μίγμα και το κάνουμε ομοιόμορφο.

 

Στη συνέχεια το βάζουμε στα σκεύη αυγοτροφής και το δίνουμε στα πουλιά. Στη δική μας εκτροφή αυτό το συμπλήρωμα διατροφής γίνεται ανάρπαστο. 

 

Θα πρέπει να προσέξετε να μη βάλετε μεγάλη ποσότητα ώστε να μη μείνει ή σκορπιστεί στο πάτο του κλουβιού. Προφανώς θα πρέπει να βγάλετε τα σκεύη με το υπόλοιπο της αυγοτροφής στο τέλος της ημέρας αν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές (φθινόπωρο, χειμώνα) ή μετά από μια δύο ώρες αν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές (καλοκαίρι). 

 

Επίσης θα πρέπει να έχετε το νου σας στις ποτίστρες ανοικτού τύπου μιας και κομματάκια από την αυγοτροφή μπορεί να πέσουν μέσα και με το πέρασμα του χρόνου να "βρωμίσουν" το νερό. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τις ποτίστρες όπου κομματάκια αυγού που μεταφέρονται με το ράμφος των πουλιών μπορεί να πέσουν μέσα.

 

Τα λαχανικά που βάζουμε μέσα στο μίγμα μπορούν να ποικίλουν ανάλογα και με την εποχή.

 

  

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.