Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Εκθέσεις

Η συμμετοχή σε εκθέσεις είναι, ίσως, το αποκορύφωμα της όλης προσπάθειας του εκτροφέα για τη δημιουργία πουλιών τα οποία χαρακτηρίζονται ποιοτικά, υγιή και με τη καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Στις εκθέσεις τα πουλιά κρίνονται σε σχέση με το πόσο κοντά είναι τα χαρακτηριστικά τους στα πρότυπα του κάθε είδους.

 
 
 GOULDIAN FINCH, ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή παραδείσιων πουλιών; 

  

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Συμμετοχή στις εκθέσεις
Προετοιμασία για την έκθεση
Κατηγορίες Συμμετοχής
Κατηγορίες Εξωτικών F1 και F2
Εκθεσιακά Πρότυπα Πουλιών
Εκθεσιακά Πρότυπα - Gouldian Finch
 
   
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πρώτη αξιολόγηση ενός gouldian αφορά την Κατάστασή του. Η αξιολόγηση φθάνει το μέγιστο στους 10 βαθμούς

 

 

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

Το πουλί πρέπει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση με ολόκληρο το ενήλικό του φτέρωμα (να έχει ολοκληρώσει την πτερόρροια). Με καθαρό φτέρωμα, καθαρά πόδια και καθαρό δακτυλίδι. 

 

Πρέπει να έχει καλά περιποιημένα πόδια με όλα τα δάχτυλα και νύχια. Το ράμφος και τα πόδια πρέπει αν είναι χωρίς λέπια και να γυαλίζουν. Το φτέρωμά του να είναι πλήρες, τακτοποιημένο, χωρίς σπασίματα και ελαττώματα. 

 

Δεν πρέπει να φαίνεται άρρωστο. 

 

Το εκθεσιακό κλουβί να είναι καθαρό και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του είδους.

 
 

 ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ
Πουλιά με βρωμιές στο φτέρωμα στα πόδια ή το δακτυλίδι. Πουλιά που δεν έχουν τελειώσει την πτερόρροια και παρουσιάζουν παιδικά φτερά ή καρφάκια. Πουλιά με ελλείψεις φτερών. Πουλιά που τους λείπουν δάκτυλα ή νύχια ή έχουν πληγές στα πόδια. Πουλιά με υπερκεράτωση του ράμφους ή των ποδιών. 

  

 

Στις επόμενες φωτογραφίες θα βρείτε περιπτώσεις που μπορεί να συναντήσουμε. Αφήνοντας τον δείκτη του ποντικού πάνω σε κάθε εικόνα θα εμφανιστεί μια περιγραφή των σημείων που πρέπει να προσέξουμε.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

Θέση και Στάση <

 
  

Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2013
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα (www.windsa.me).