Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
 
Java Finch

Ονομάζεται και Σπουργίτι της Ιάβας. Κατάγεται, όπως αναφέρει και το όνομά του, από το νησί Ιάβα της Ινδονησίας. Το επιστημονικό του όνομα είναι Padda Oryzivora. Τα πουλιά αυτά είναι πολύ ανθεκτικά, αναπαράγονται στη αιχμαλωσία πολύ εύκολα  και συνήθως δεν παρουσιάζουν προβλήματα με την ανατροφή των νεοσσών. Γι' αυτό το λόγο είναι κατάλληλα για αρχάριο εκτροφέα.

Αναγνώριση Φύλου

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Java Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Αναγνώριση φύλου
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

Internet 

www.sjdjavas.co.uk
www.javafinch.co.uk
www.javafinch.com

 

 

 

 

Η αναγνώριση του φύλου σε αυτά τα πουλιά είναι σχετικά δύσκολη επειδή και τα δυο φύλλα είναι όμοια στην εμφάνιση. 

 

Υπάρχουν μερικές ενδείξεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να καταλάβετε το φύλο τον πουλιών. Πρώτα απ' όλα καθίστε μπροστά από το κλουβί και παρακολουθείται τα για 10-30 λεπτά.

 

 

 

1) Μόνο τα αρσενικά πουλιά τραγουδούν. Έχουν ένα όμορφο τραγούδι, δεν είναι πολύ πλούσιο αλλά έχουν δυνατότητα να μιμούνται άλλα πουλιά. Τα νεαρά αρσενικά αρχίζουν να τραγουδούν στην ηλικία περίπου τριών μηνών. Τα θηλυκά Java Finch δεν τραγουδούν και κάνουν μόνο ένα συγκεκριμένο τιτίβισμα.

 

2) Συγκρίνατε τα ράμφη. Τα αρσενικά πουλιά έχουν πιο μεγάλο, πιο φαρδύ και πιο κόκκινο ράμφος από τα θηλυκά. Ειδικά αν πουλιά είναι ενήλικα και μπαίνουν στη περίοδο αναπαραγωγής μπορείτε να βλέπετε στα αρσενικά μια έντονη καμπύλη που κάνει το ράμφος στη βάση του (αν το βλέπετε στο προφίλ). Στα αρσενικά που είναι έτοιμα για αναπαραγωγή και μπαίνουν στη περίοδο ζευγαρώματος η βάση του ράμφος φαίνεται πολύ πρησμένη. Τα θηλυκά δεν παρουσιάζουν αυτό το πρήξιμο και ράμφος τους είναι πιο λεπτό και ευθύ, με ροζ χρώμα.

 

 

3) Παρατηρήστε τον δακτύλιο του ματιού. Στα αρσενικά ο δακτύλιος γύρο από τα μάτια είναι πιο φαρδύς και πιο κόκκινος. Ειδικά όταν μπαίνουν στη περίοδο αναπαραγωγής το δέρμα γύρο στο μάτι φουσκώνει και γίνετε σκούρο κόκκινο. Ενώ στα θηλυκά είναι πιο λεπτό και συνήθως ροζ χρώμα.


Όλα τα νεαρά πουλιά μέχρι τριών μηνών έχουν γκρίζα πούπουλα και μοιάζουν πιο πολύ στα θηλυκά.

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.