Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  
Orange Cheeked WaxBill 

Είναι πολύ όμορφα και πάντα κινητικά πουλάκια. Για το μέγεθός τους είναι πολύ ανθεκτικά. Σχετικά σπάνια αρρωσταίνουν χωρίς λόγο και έχουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι πολύ δημοφιλή στους χομπίστες και εκτροφείς σε όλο τον κόσμο.

Διατροφή

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Orange Cheeked Waxbill;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

 

 

 

 

 

 

Τα Orange Cheeked Waxbills τρέφονται κυρίως με μικρά σπόρια από διάφορα βότανα και σιτηρά, και μικρά έντομα όπως διάφορες κάμπιες, προνύμφες εντόμων και άλλα μικρά ζωύφια. Το menu τους είναι ίδιο με των Orange Breasted Waxbills.
 
Το κύριο μείγμα σπόρων πρέπει να αποτελείται από πάνικουμ Σιβηρίας, κεχρί και βόρι, καναρινόσπορος, σπόροι αγριόχορτου και πολύ μικρή ποσότητα παπαρούνας.

Ζωντανή τροφή για αυτά τα πουλιά είναι απαραίτητη. Δύσκολο να πετύχει κανεις στην αναπαραγωγή τους αν δεν τους παρέχει πλούσιο μίγμα για εντομοφάγα η ζωντανά έντομα. Η ζωοτροφή είναι απαραίτητη ειδικά τη περίοδο ανατροφής των νεοσσών.

Τα ζωντανά mealworms και αλλα ζωντανά σκουλήκια για πουλιά (που αγοράζετε από καταστήματα pet shop) πρέπει να τα δίνετε σε ένα χαμηλό μπολάκι. Το ζωντανό φαγητό για να τραβάει τη προσοχή τον πουλιών πρέπει να κουνιέται και να φαίνεται ενδιαφέρον και νόστιμο, να κουνιούνται ασταμάτητα και θα τραβήξουν προσοχή των πουλιών.

Η κυρίως ζωντανή τροφή που πρέπει να παρέχεται όλο το χρόνο στα πουλιά είναι: 
ψιλά melaworms, φρουτόμυγες, προνύμφες κουνουπιών, bloodworms, tubifex, κάμπιες, αυγά μυρμηγκιών.

Δεν χρειάζονται όλα αυτά μαζί βέβαια, αλλα μην ξεχνάτε ότι η επιτυχία της αναπαραγωγής εξαρτάται από την ποικιλία και το σωστά επιλεγμένο menu των πουλιών. 
 
Αν υπάρχει δυνατότητα να βρίσκουν και να πιάνουν έντομα μόνα τους θα λειτουργήσει πολύ θετικά για τη λίμπιντό τους. 
 


Στην περίοδο της αναπαραγωγής το ποσοστό της ζωντανής τροφής ανεβαίνει αρκετά. Αν δεν λάβουν αρκετές πρωτεΐνες, πιθανότατα θα εγκαταλείψουν ή θα πετάξουν έξω τα μικρά τους. 

Τα παραδείσια πουλια αυτά όπως και πολλά αλλα παραδείσια έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία, δεν μπορούν να δημιουργηθούν από τον οργανισμό και πρέπει προσλαμβάνονται από την τροφή. Να τους δίνετε τακτικά βιταμίνες. Επίσης συμπλήρωμα ασβεστίου, κόκκαλο σουπιάς και μικρά όστρακα (ιώδιο) είναι απαραίτητα να υπάρχουν στο κλουβί

Τα πουλιά αυτά έχουν πολύ γρήγορο μεταβολισμό και έτσι σε λίγες ημερες μπορούν να αδειάσουν όλες αποθήκες του οργανισμού τους και θα ψάχνουν τις πηγές για να τα αναπληρώνουν. Συχνά προτείνουν να βάζετε στις ποτίστρες τους νερό με ιχνοστοιχεία από τα μπουκάλια με μεταλλικό νερό που μπορείτε να βρείτε στα supermarket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.