Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Πληροφορίες

Τα παραδείσια πουλιά είναι σε γενικές γραμμές μικρόσωμα πουλιά, μάλλον ήσυχα με μέσο όρο ζωής από 4 έως 7 χρόνια. Δεν τους αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι εκείνα τα πουλιά που θα τα πάρει κάποιος στο χέρι (σε αντίθεση με τους παπαγάλους). Επομένως αν έχετε στο μυαλό σας να παίζετε μαζί τους μάλλον θα πρέπει να επιλέξετε παπαγάλους.

 title=  title=  title=  title=  title=  title=
Shaft Tail Finch 

Είναι από τα πιο δημοφιλή παραδείσια πουλιά που συναντάμε στην αιχμαλωσία. 

Είναι σχετικά εύκολα και κατάλληλα για αρχάριους. Τα πουλιά αυτά εισήχθησαν στην Ευρώπη στο τέλος του 19 αιώνα 

και από τότε άρχισαν να τα αναπαράγουν σε όλο το κόσμο. 

Διατροφή

 

 

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε την εκτροφή των Saft-tail Finch;

 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή εκτροφή.

 

Εισαγωγή
Αναγνώριση Φύλου
Διαμονή
Διατροφή
Αναπαραγωγή
Μεταλλάξεις
Γενετική
Φωτογραφίες, Βίντεο

 

Πηγές: 

Finches, P. M. Soderberg

T.F.H Publications, 1984

Bird Behaviour, John Sparks

Hamlyn, 1975

Atlas of Living Australia

www.ala.org.au

   

 

 

 

 


Τροφή

Η πρώτη απαίτηση είναι μιας καλής ποιότητας μείγμα σπόρων από διάφορα millets (κεχρί) και σπόροι για καναρίνια. Ανά πουλί είναι 1,5 κουταλάκι του γλυκού.Το μείγμα μπορείτε να το πάρετε έτοιμο από επώνυμες μάρκες είτε να αγοράσετε ξεχωριστά τους σπόρους και να φτιάξετε εσείς το μείγμα. Επίσης τους αρέσει το τσαμπί από millet.

Στη φύση τρέφονται πάντα στο έδαφος με, κυρίως, ώριμους και άγουρους σπόρους από βότανα. Στην περίοδο της αναπαραγωγής, συχνά, αρχίζουν να ψάχνουν για διάφορα μικρά έντομα και γίνονται πιο πολύ εντομοφάγα αντί για σποροφάγα πουλιά.

Νερό
Τα πουλιά θα πρέπει να έχουν πάντα πρόσβαση σε φρέσκο και καθαρό νερό το οποίο θα πρέπει να αλλάζει καθημερινά. Αν το νερό δίνεται σκεύος σε μορφή ταψιού τότε είναι βέβαιο ότι τα πουλιά θα κάνουν μπάνιο και ενδεχομένως να κουτσουλίσουν μέσα σε αυτό, οπότε θα πρέπει να το αλλάξετε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πολλές φορές βρίσκουμε κομματάκια από αυγό μέσα στο νερό που προέρχεται από το ράμφος των πουλιών. Το νερό που έχει λερωθεί με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποβεί βλαβερό για τα πουλιά. Οπότε θα πρέπει να το αλλάζετε άμεσα.

Το μπάνιο πρέπει να προσφέρεται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Το μπάνιο βοηθάει τα πουλιά να διατηρούν καθαρό και σε καλή κατάσταση το πτέρωμά τους.

Συμπληρώματα Διατροφής
Για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αναπαραγωγής θα πρέπει να παρέχουμε στα πουλιά συμπληρώματα διατροφής. Αυτά προσφέρουν ένα μεγάλο εύρος από απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τη συνήθεια στα πουλιά μας ώστε να τρώνε από αυτή τη τροφή ενώ δεν θα πρέπει να την αλλάξουμε στα μέσα της αναπαραγωγικής περιόδου. Υπάρχουν έτοιμα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά κατάλληλα γι’ αυτό τον σκοπό.

Αυγοτροφή θα πρέπει να παρέχουμε κυρίως κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου. Όταν το ζευγάρι έχει μικρά που θα πρέπει να ταΐσει, τότε καλό είναι να τους δίνουμε αυγοτροφή 2 φορές το μεσημέρι και το απόγευμα. Η ποσότητα θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μη περισσεύει καθόλου αυγό. Κάθε υπόλοιπο αυγό θα πρέπει να απομακρύνεται ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης. Επίσης όταν τα μικρά γίνουν 7-8 ημερών μπορούμε να τους δίνουμε φυτρες. 

Όταν ολοκληρωθεί η αναπαραγωγική περίοδος τότε μπορούμε να δίνουμε αυγοτροφή 1-2 φορές την εβδομάδα.

Ζωντανή τροφή δεν είναι απαραίτητα μιας και τα Shafttail είναι πιο πολλυ σποροφάγα.
 

Πρασινάδες
Διάφορες πρασινάδες θα πρέπει να δίνονται με φειδώ μιας και τα πουλιά αυτά είναι σποροφάγα. Χόρτα και βλαστωμένους σπόρους. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι όλα τα χόρτα δεν είναι ραντισμένα. Επιπλέον η πρασινάδα που δεν έχει φαγωθεί θα πρέπει να την βγάζουμε το πολύ μετά από μια ώρα.

Σε γενικές γραμμές αυτό που είναι αναγκαίο είναι να τρέφουμε τα πουλιά κανονικά και να μην αλλάζουμε το σχήμα της διατροφής πολύ συχνά. Εάν θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει σταδιακά έχοντας υπόψη τι δεν τους αρέσει ιδίως όταν ταΐζουν μικρά. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιστροφή
  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.