Αρχική Οθόνη: Ταυτότητα | BIRDin | e-Shop ΕΙΔΗ ΕΞΩΤΙΚΩΝ GENETICS ONLINE ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΑ GALLERY ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

                         
Κέντρο Πληροφόρησης

Σε αυτή την ενότητα θα μπορείτε να ενημερωθείτε για οτιδήποτε σχετίζεται με την εκτροφή των παραδείσιων πουλιών. Πέρα από τα άρθρα που η ομάδα μας θα καταχωρεί για εσάς, θα υπάρχουν άρθρα και απόψεις από επωνύμους στο χώρο, όπως επίσης και πληροφορίες σχετικά με το που μπορείτε να βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες σχετικά με την Διαμονή, τη Διατροφή και την Υγεία των πουλιών που εκτρέφετε. 

 title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=  title=
Υγεία

Η εκτροφή των πουλιών και ιδίως των παραδείσιων πουλιών χαρίζει στον εκτροφέα πολλές συγκινήσεις. Η δραστηριότητα αυτή αρκετές φορές μας επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις κυρίως στα θέματα υγείας. Μάθετε πως να αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν στους φτερωτούς μας φίλους. 

Εισαγωγή

 

 

Πτέρωμα, Φτερά & Πτερόρροια - Χρήσιμες Πληροφορίες

Τα φτερά είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τα πουλιά από τα υπόλοιπα ζώα. Το σύνολο των φτερών ενός πουλιού ονομάζεται πτέρωμα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πτέρωμα των πουλιών και την διαδικασία αντικατάστασης του που ονομάζεται πτερόρροια.

 

Εισαγωγή
Πτερόρροια (molting)
Διατροφή
Προτεινόμενες συνθήκες
Ειδικές περιπτώσεις
 

 

  

 

 

 

 

 

 

Τα φτερά είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει τα πουλιά από τα υπόλοιπα ζώα. Το σύνολο των φτερών ενός πουλιού ονομάζεται πτέρωμα.
 
Το πτέρωμα των πουλιών αποτελεί ένα σημαντικό και σύνθετο τμήμα του σώματός τους με πολυ-επίπεδη λειτουργικότητα. Λειτουργεί σαν ένα είδος μόνωσης για το σώμα προστατεύοντάς τα από το κρύο, την υπερβολική ζέστη και την υγρασία. Δημιουργεί το αεροδυναμικό σύστημα που επηρεάζει την πτητική τους ικανότητα. Και τέλος, το πτέρωμα μέσω του χρωματισμού των φτερών δρα ευεργετικά κατά την περίοδο της αναπαραγωγής, ελκύοντας το αντίθετο φύλο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δρα απωθητικά ή δρα σαν καμουφλάζ για την προστασία από τους εχθρούς τους.
  

 
Το βασικό δομικό στοιχείο των φτερών είναι η Κερατίνη, η οποία με τη μοναδική της ανθεκτικότητά συμβάλει στο να διατηρούν το σχήμα τους, παρόλη την πίεση που ασκεί επάνω τους ο αέρας κατά τη διάρκεια της πτήσης.
 

Η φθορά των φτερών
Το πτέρωμα των πουλιών φθείρεται σταδιακά εξ’ αιτίας πολλών παραγόντων. Η ακτινοβολία του ήλιου, ο αέρας, η σκόνη αλλά και τα διάφορα παράσιτα που μπορεί να φωλιάσουν σε αυτά, αποτελούν μερικές αιτίες φθοράς. 
 
Τα πουλιά δε διαθέτουν μηχανισμό επιδιόρθωσης των φθαρμένων φτερών. Επομένως η μόνη επιλογή είναι αυτή της αντικατάστασής τους, προκειμένου να διατηρούνται στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της αντικατάστασής τους θα πρέπει πρώτα να πέσουν τα παλαιά και φθαρμένα φτερά.

  

  

 

Αυτό το ξέρατε; 

Τα πουλιά καθαρίζουν, τακτοποιούν και λιπαίνουν τα φτερά τους για να διατηρούν το πτέρωμά τους καθαρό και χωρίς παράσιτα καθώς επίσης να προστατεύονται από τα καιρικά φαινόμενα.

 


Ορισμένα πουλιά πιάνουν μυρμήγκια τα οποία λιώνουν και με τα οποία λιπαίνουν τα φτερά τους. Θεωρείται ότι τα οξέα από τα λιωμένα μυρμήγκια απωθούν τις ψείρες και τα εξωπαράσιτα. 

 

 
Επιστροφή

  
 
Copyright © Antonis Pantazopoulos, Polina Distanova 2014-16
www.GouldianFinch.gr - το ελληνικό portal για τους Γκουλντιανούς σπίνους και άλλα παραδείσια πουλιά και εξωτικά πτηνά εκτροφής. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Σχεδιασμός και ανάπτυξη ιστότοπου από τους Αντώνη Πανταζόπουλο και.Πωλίνα Ντιστάνοβα.